Косачов: Америка жели да уништи Споразум о ракетама

Русија неће оставити без одговора покушај Америке да уништи Споразум о ликвидацији ракета средњег и малог домета, изјавио је шеф комитета за међународне односе Савета федерације Русије Константин Косачов.

Како је рекао, нове санкције које је најавио Трамп "најциничније су од свих санкција које је Америка икада увела Русији".

"Главни кривац који крши Споразум о ликвидацији ракета напада на оног ко га је у томе и открио", рекао је Косачов, преноси Спутњик.

Руски сенатор је истакао и да је за Москву од велике важности да тај споразум опстане, јер управо он осигурава стратешку безбедност целој Европи.

"Цинична је игра Вашингтона да оптужује друге за сопствена дела, притом настојећи да униште један од најважнијих договора у сфери контроле наоружања. Пратићемо развој ситуације, а одговор ће уследити", закључио је он.

У међувремену се огласио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рибјаков рекавши да је његова земља у потпуности посвећена споразуму из 1987. о елиминацији ракета средњег и малог домета (ИНФ) и планира да настави да се понаша у складу са њим.

У саопштењу које је објавило Министарство спољних послова, Рибјаков је рекао да су оптужбе САД да Русија крши тај споразум "апсолутно неосноване", али да би званична Москва била принуђена да одговори реципрочно уколико би друга страна престала да се придржава споразума, преноси Ројтерс.

Спутњик подсећа да је амерички председник Доналд Трамп одобрио нови пакет санкција против Русије, уз образложење да је Москва прекршила Споразум о ликвидацији ракета средњег и малог домета.

Тај споразум су 1987. потписали председници САД и СССР-а Роналд Реган и Михаил Горбачов.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво