Лавров: Одлука САД о Јерусалиму против здравог разума

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да је одлука САД да признају Јерусалим као престоницу Израела "против здравог разума". Лавров је истакао и да су војне вежбе САД и Јужне Кореје имале за циљ да испровоцирају Северну Кореју да изведе додатне ракетне пробе.

"Ова објава је против здравог разума", рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Бечу коментаришући одлуку Трампа да призна Јерусалим као престоницу Израела, пренео је Ројтерс.

Лавров је оштро критиковао одлуку САД да своју амбасаду преместе из Тел Авива у Јерусалим.

"То крши све споразуме", поручио је Лавров на конференцији за штампу на маргинама Савета министара ОЕБС-а.

Према његовим речима, одлука САД отежава проналажење решења на Блиском истоку.

Лавров је истакао да одлука САД отежава нормализацију односа Вашингтона са арапским земљама, а уједно и проналажење решења за проблем Палестинаца.

"Питао сам Рекса Тилерсона где је ту логика", навео је Лавров.

Указао је да очигледно САД играју на време, те додао да му је Тилерсон рекао да примена одлуке изискује одређено време и да је указао да САД желе договор који би решио проблем.

Лавров је пребацио САД да доводе у питање план за решење из 2002. године, када је било планирано да арапске земље признају Израел после примене решење две државе.

Руски министар спољних послова нагласио је и да су војне вежбе САД и Јужне Кореје изгледа имале за циљ да испровоцирају Северну Кореју да изведе додатне ракетне пробе.

Лавров је, такође, рекао да Москва осуђује ракетне пробе Северне Кореје.

Амерички бомбардер прелетео је 6. децембра изнад Корејског полуострва у оквиру заједничких војних вежби са Јужном Корејом, у којима учествује на стотине авиона, што је јасно упозорење након што је Северна Кореја прошле недеље тестирала своју до сада највећу и најмоћнију ракету.

Лавров у Бечу борави због одржавања конференције ОЕБС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи