Израел одговорио на напад из Појаса Газе

Израелска војска саопштила је да је гађала циљеве у Појасу Газе као одговор на пројектиле испаљене са тог подручја.

У саопштењу израелске војске наводи се да је један пројектил експлодирао раније данас у јужном Израелу, док су два пројектила претходно лансирана из Газе, али су они кратко летели и пали на палестинску територију, преноси АП.

Како се наводи, тенк и авиони погодили су два војна положаја у Гази.

У саопштењу стоји и да војска Израела сматра палестинску исламску групу Хамас одговорном за било какву ватру из Појаса Газе.

До пограничног насиља долази дан након што је амерички председник Доналд Трамп признао Јерусалим као израелску престоницу, а лидер Хамаса Исмаил Ханијех позвао је Палестинце на нови устанак против Израела после Трамповог проглашења.

Раније вечерас, израелски медији јавили су да су две ракете испаљене у правцу Израела из Појаса Газе и да су слетеле унутар те територије.

Звук сирене, упозоравајући на ракете, зачуо се у јужном израелском граду Ашкелону и израелским насељима северно од приобалне енклаве, објавио је лист Хаарец.

Ракете су испаљене усред сукоба у Гази, на Западној обали и у источном Јерусалиму у тренутку када Палестинци протестују против одлуке САД да признају Јерусалим као престоницу Израела, наводи лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи