Чавушоглу: Трампов популизам ништа не решава

Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу поручио је да Анкара осуђује одлуку америчког председника Доналда Трампа да призна Јерусалим као главни град Израела, наводећи да ће таква одлука пореметити стабилност, као и да је у супротности са међународним споразумима.

"Сматрам да једна земља не може да каже да ради то што жели и доведе некога пред свршен чин. То није довољно, да би Јерусалим постао главни град, није довољно да то изјави председник једне земље, то је потпуно погрешно и та популистичка политика не може да реши ништа.

Ми као Турска ћемо учинити прве кораке, чак идуће недеље", рекао је Чавушоглу новинарима у Београду након састанка са српским и бошњачким колегом, Ивицом Дачићем и Игором Црнатком.

Турска ће, најавио је Чавушоглу, организовати 13. децембра самит представника исламских земаља, када ће председник те земље Реџеп Тајип Ердоган председавати.

"Ми смо већ дали наше коментаре и сматрамо да је та одлука у потпуној супротности са међународним правом и потпуно је осуђујемо", нагласио је Чавушоглу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 06. дец 2017, 22:59)
anonymous Lala [нерегистровани]

"Međunarodno pravo "

Uz dužno poštovanje gospodine Čavšoglu vi priznaste Kosovo a šta bi sa međunarodnim pravom ?