САД, дипломате из амбасаде на Куби имају оштећење мозга

Лекари који су лечили особље америчке амбасаде на Куби од мистериозних и невидљивих напада, саопштили су да су открили мождане абнормалности док су тражили објашњење за оштећења слуха, вида, равнотеже и меморије.

То је за сада најпрецизнији налаз о физичкој оштећености, и показује да је оно што је повредило Американце довело до видљивих промена у мозгу, а налаз је један од неколико фактора који подстичу растући скептицизам да се за напад користио нека врста звучног оружја, преноси АП.

Медицинска испитивања показала су да су радници амбасаде развили измене у белој можданој маси која омогућава комуникацију различитих делова мозга.

Гласни, мистериозни звуци праћени губитком слуха навели су истражитеље да сумњају на "звучне нападе", међутим сада се тај израз избегава јер постоји вероватноћа да су ти звуци били нуспродукт нечега другог што је прозроковало штету, рекла су тројица америчких званичника који су обавили истрагу.

Лекари, истражитељи ФБИ и америчке обавештајне службе провели су више месеци у покушају да употпуне "слагалицу" у Хавани, у којој САД кажу да су 24 службеника САД у току прошле године злостављани у својим кућама и хотелима, а наводи се и да се неколико чланова канадске амбасаде на исти начин разболело.

Доктори још увек не знају како су жртве завршиле променом беле мождане масе, нити како се те промене могу односити на њихове симптоме.

Такође, наводи се да доктори још увек не знају ништа о дугорочним медицинским последицама тих напада.

Куба је демантовала умешаност у те нападе и нападе Трампове адмионистрације да су за њих одговорни назвала "намерним лажима".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара