Повучена међународна потерница за Пуђдамоном и министрима

Врховни суд Шпаније саопштио је да је повукао међународни налог за хапшење смењеног каталонског председника Карлеса Пуђдамона и четворице чланова његовог кабинета наводећи да су политичари показали спремност да се врате у Шпанију, јавља "Ројтерс".

Након једностраног проглашења независности Каталоније 27. октобра, које је шпански суд прогласио незаконитим, петорица политичара су отпутовала у Белгију где се налазе и сада, а суди им се, између осталог, за побуну и злоупотребу јавних фондова за шта би могли да добију вишедеценијске казне затвора, уколико буду осуђени.

Како преноси АП, шпански судија је рекао да појединачни налози за хапшење нису примењиви на прекршаје које су они починили као део шире групе и да су оптужени политичари показали своју "намеру да се врате у Шпанију" како би се кандидовали на предстојећим изборима у Каталонији.

Пуђдамон води кампању своје странке Каталонска европска демократска странка уочи избора у Каталонији које је заказала шпанска влада за 21. децембар, у покушају да пронађе демократско решење најгоре институционалне кризе која је задесила Шпанију у последње скоро четири деценије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво