Девет медија означено као страни агенти у Русији

Руско Министарство правде објавило је списак страних медија који ће се у Русији од сада сматрати страним агентима, а међу њима су "Глас Америке" и "Радио Слободна Европа".

У саопштењу руског министарства наводи се да су на списку Глас Америке, Радио Слободна Европа заједно са још седам руских медија на локалним језицима који послују у оквиру Слободне Европе, пренео је Ројтерс.

Међу медијима који су проглашени за стране агенате су Глас Америке, Радио Слободна Европа, телевизија Сада, сервис Татар-Башкир РСЕ, регионални пројекат Идел, Реали фактографски пројекат на Кавказу, Реали Крим, наводи се у саопштењу министарства.

Савет Руске Федерације је 22. новембра одобрио предлог закона о страним медијима који делују као страни агенти, а председник Владимир Путин потписао је тај предлог закона 25. новембра, подсетио је Тас.

Према том закону, медији могу бити проглашени страним агентима у случају да примају новац из других земаља, а након што буду проглашени за стране агенте, медији ће бити подвргнути ограничењима наметнутим непрофитним организацијама које делују као страни агенти.

Такође, такви медији ће бити позвани на одговорност због кршења закона.

Тај закон је усвојен као одговор на захтев министарства правде САД да се амерички огранак руског ТВ канала РТ региструје као страни агент, напоменула је руска агенција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво