Израел напао сиријске војне положаје

Израел је извео ракетни напад на војне позиције у близини сиријске престонице Дамаска током ноћи, јавља сиријска државна телевизија. У нападу није било жртава.

Иако је активиран ваздушни одбрамбени систем, овај, како је известила сиријска телевизија, "отворени" напад изазвао је материјалну штету, пренео је Ројтерс.

Сана извештава да је сиријска противваздушна одбрана оборила две израелске ракете.

Израелска војска није коментарисала ракетни напад који се догодио у петак после поноћи, и био је усмерен на војни положај близу јужног предграђа Кисваха у Дамаску.

Рами Абдурахман, шеф Опсерваторије за људска права, изјавио је да су ракете погодиле војно складиште у близини Кисваха где је базиран први дивизион сиријске војске.

Додао је да су на том подручју присутне иранске и снаге Хезболаха али да није јасно јесу ли оне била мета.

Ваздушни напад дошао је после наставка насиља у предграђу Дамаска након неколико дана мира док су владине и опозиционе делегације присуствовале преговорима у Женеви.

Преговори у којима посредују УН заустављени су током викенда али је план да буду настављени у уторак, пише АП.

Владине снаге су у предграђу Дамаска у суботу обновиле ваздушне нападе на подручја која држе побуњеници убивши и ранивши више људи, према саопштењу Опсерваторије и Сиријске цивилне одбране групе за потрагу и спасавање, познате као "Бели шлемови".

Сиријска државна телевизија објавила је да су побуњеници гранатирали неколико подручја у Дамаску ранивши најмање троје људи

Такође се извештава и о експолозији гранате у близини катедрале Ел Маримаја у централном подручју Дамаска.

Израел је извео бројне ваздушне нападе против сумњивих војних конвоја верујући да су повезани са либанским Хезболахом, милитантном групом која се у грађанском рату бори заједно са снагама сиријске владе.

Израел је такође од почетка сукоба напао неколико сиријских војних објеката углавном близу Голанске висоравни.

У септембру су израелски војни авиони напали војни положај близу медитеранске обале у западној Сирији, убивши два војника и начинивши материјалну штету.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво