Москва: Не допустити војно решење кризе са Пјонгјангом

Русија се залаже за дипломатске методе решавања проблема Северне Кореје, али низ земаља, међу којима су САД, Јапан, Јужна Кореја, не искључује могућност војног решења, рекао је секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев.

Патрушев је навео да Русија ради на томе да не буде допуштен војни сценарио са Пјонгјангом, преноси Спутњик.

"Залажемо се за решавање проблема политичко-дипломатским методама, али поједине земље не искључују војно решење. Ми с њима сарађујемо да то не бисмо допустили. Пре свега са САД. Али и са суседима. Мислим да Јапан то не искључује, а ни Јужна Кореја", рекао је Патрушев.

Амбасадор Русије у УН Василиј Небензја позвао је у уторак Пјонгјанг да обустави нуклеарне тестове, а САД и Јужну Кореју да не одржавају војне вежбе у децембру, јер би то "запалило ионако већ експлозивну ситуацију".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво