Самит ЕУ и Африке – миграција међу кључним темама

Европска унија и афрички лидери истакли су на самиту ЕУ и Африке да ће учинити више да помогну хиљадама миграната заробљених у притворним центрима у Либији, полазној тачки људи који чамцима прелазе у Европу.

Омладина и развој су главна тема самита који се одржава у престоници Обале Слоноваче, али миграција остаје кључни проблем, преноси АП.

Председник Обале Слоноваче Аласан Уатра рекао је да безбедност у Африци и Европи зависи од њиховог капацитета да реше кризу у Сирији и окончају "нехуман третман миграната".

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да је јако важно подржати Африку да оконча нелегалну миграцију, тако да "људи не би морали да пате у ужасним камповима у Либији", преноси АП.

"Тема илегалне имиграције доминира на афричком континенту, јер постоје извештаји да се млади Африканци продају као робови у Либији. Многи у Африци су с правом бесни због тога и ја сам такође љута. Веома је важно да подржимо Африканце да зауставе илегалну миграцију како људи не би морали да пате у страшним камповима или да буду предмет трговине", истакла је Меркелова. 

Председник Француске Емануел Макрон назвао је кријумчарење миграната злочином против човечности.

Најмање 3.000 миграната годишње се утопи или нестане у покушају да пређу Средоземље, наводи агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво