Сеул: Нећемо седети и чекати

Јужнокорејски председник Мун Џае Ин назвао је најновију ракетну пробу Северне Кореје "озбиљном претњом" светском миру и истакао потребу за јачим санкцијама и притиском на Пјонгјанг како би се обесхрабриле "његове нуклеарне амбиције".

Мун је на седници Савета за националну безбедност рекао да Сеул неће "седети и чекати" на провокације Северне Кореје и да ће радити са САД на јачању сопствене безбедности, преноси АП.

Мун је рекао да је Јужна Кореја предвидела последње лансирање ракете од стране Северне Кореје и спремала се за њега.

Како се наводи, Јужна Кореја је извела војну вежбу само неколико минута након што је примећена ракета лансирана из правца Северне Кореје.

Амерички председник Доналд Трамп и јапански премијер Шинзо Абе договорили су се да појачају одговор на севернокорејски ракетни програм и да позову Кину да учини више, изјавио је портпарол јапанске владе Јасутоши Нишимура.

Како је рекао, Трамп и Абе су се у телефонском разговору сложили да појачају "способност застрашивања" против претњи Северне Кореје, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво