Бивши потпредседник прихватио контролу Мадрида над Каталонијом

Ориол Жункерас, бивши потпредседник каталонске владе који се налази у затвору, и још троје притворених чланова његове странке ЕРЦ придржаваће се пресуде којом се Мадриду даје контрола над Каталонијом, саопштио је њихов адвокат.

Ориол Жункерас и још седам бивших чланова регионалне каталонске владе ухапшени су 2. новембра, након што су оптужени за учествовање у нелегалном проглашењу независности Каталоније од остатка Шпаније.

Оптужени се надају да би прихватање контроле Мадрида над шпанском покрајином могло да подстакне Врховни суд Шпаније да им укине притвор и ослободи их на време како би се кандидовали за регионалне изборе 21. децембра, наводи Ројтерс.

У саопштењу упућеном Врховном суду, адвокат је навео да оптужени нису сагласни са применом члана 155, који је довео до смене каталонске владе након проглашења независности те покрајине, али да га прихватају.

Адвокат, кога британска агенција не именује, нагласио је да то саопштење не значи да ће они одустати од својих политичких убеђења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво