Јемен, хуманитарци и помоћ стигли у Сану

Пошиљка Уницефа са више од 15 тона вакцина, као и осам радника Међународног комитета Црвеног крста стигли су у Сану, престоницу Јемена.

Хуманитарна помоћ и хуманитарни радници почели су да пристижу у Сану, саопштили су званичници Уједињених нација.

Како је Ројтерсу потврдила регионална портпаролка Светског програма за храну Абер Ефета, први авион са хуманитарном помоћи за Јемен стигао је јутрос.

Дечји фонд Уједињених нација (Уницеф) саопштио је да се у пошиљци налази преко 15 тона вакцина, као вид помоћи за око 600.000 јеменске деце против дифтерије, тетануса и других болести.

Потребе су велике и има још пуно тога што треба урадити за децу Јемена, написао је Уницеф на свом Твитер налогу.

Према речима директора аеродрома у Сани Каледа ел Шајефа, поред вакцина, у Сану је стигло и осам радника Међународног комитета Црвеног крста.

Аеродром у Сани је био затворен од 6. новембра и због тога у престоницу Јемена нису могли да допутују ни хуманитарни радници, додао је Шајеф.

Око седам милиона људи у Јемену је на ивици глади и њихов опстанак зависи од међународне помоћи, навела је британска новинска агенција.

Коалиција предвођена Саудијском Арабијом саопштила је у среду да ће дозволити пролазак помоћи преко лука Црвеног крста у Ходејидаху и Салифу, као и летове УН за Сану, али за сада нема потврде о било каквим испорукама помоћи, додала је агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара