Лекар у Мичигену сексуално злостављао више од 100 жена

Бивши лекар америчких гимнастичарки, који је радио и на Универзитету Мичиген Стејт, Лери Насар, изјаснио се да је крив по седам тачака оптужнице за сексуалне нападе.

Лери Насар је оптужен да је сексуално злостављао и узнемиравао више од 100 жена и девојчица, а међу њима и три олимпијске шампионке.

Случај бившег лекара Лерија Насара доказ је озбиљног промашаја власти које, како изгледа, нису учиниле много да заштите девојке од познатог предатора, наводи Глас Америке.

Насар је оптужен да је сексуално злостављао девојчице док их је наводно лечио у свом дому и на клиници Универзитета Мичиген Стејт. После вишемесечног демантовања или ћутње, он се јуче изјаснио кривим на суду у Мичигену и рекао да се каје.

"Желим да се њихове ране залече, желим да се заједница залечи. Немам непријатељска осећања ни према коме. Само желим зацељење, време је, и верујем то је најважнија ствар", рекао је Насар на суду. 

Судија Розмари Аквилина је у обраћању Насару навела да је он поверење које му је указано искористио на најужаснији начин - да би злостављао децу.

"Слажем се да је сада време за зацељење, али ће њима можда бити потребан цео живот да зацеле ране, док ћете ви цео живот провести иза решетака", навела је судија Аквилина из Окружног суда округа Ингам.

Жртве су гневне не само на Насара, већ и на званичнике који су га штитили.

Адвокат Џон Менли каже да његова канцеларија има 105 случајева против Насара, који су, како наводи, могли да буду спречени да су власти одговориле на жалбе девојчица.

"Ми смо их изневерили као друштво. Као образовни систем. Изневерили смо их преко нашег кривичног система, све до данас", рекао је Менли.

Изрицање пресуде Насару заказано је за јануар, а он се суочава са казном затвора од најмање 25 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи