Амерички новинар Чарли Роуз отпуштен због оптужби за сексуално узнемиравање

Америчка ТВ мрежа Си-Би-Ес отпустила је познатог новинара Чарлија Роуза након што је "Вашингтон пост" објавио да га је осам жена оптужило за сексуално злостављање и узнемиравање.

Пи-Би-Ес и телевизија Блумберг, такође, отказали су дистрибуцију програма са интервјуима Чарлија Роуза.

Осам жена, од којих су све радиле или се пријављивале за посао код Роуза, оптужују га да их је додиривао против њихове воље, преноси Глас Америке.

"Жао ми је због тога. Познајем Чарлија годинама. Тако је како је. То је тужан случај", прокоментарисао је такође легендарни амерички новинар Лери Кинг.

"Слушамо ове исказе и желимо да се постарамо да спречимо друге случајеве таквог понашања, који су не само у Холивуду већ и широм света, на сваком радном месту, увек и у сваком тренутку дефинитивно неприхватљиви", оценио је познати глумац и редитељ Кенет Брана.

Роуз се преко Твитера извинио због недоличног понашања. Славни новинар је најновији у низу познатих личности оптужених за сексуално злостављање.

У Алабами, републикански кандидат за Сенат Рој Мур наставља да демантује оптужбе за сексуалне преступе пре више деценија, који су се односили на тинејджерке у време када је он био у својим тридесетим.

Мур је одбацио позиве истакнутих републиканаца да се повуче из изборне трке за Сенат. Према анкетама у Алабами, он заостаје за својим демократским ривалом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се