Рација широм Немачке, ухапшени чланови Исламске државе

Немачка полиција је ухапсила током велике рације у више савезних покрајина шест особа осумњичених да су као чланови Исламске државе планирали нападе на јавним местима, између осталог и на Божићни вашар у Есену.

Сви ухапшени су Сиријци старости између 20 и 28 година. Током претреса на осам локација у Каселу, Хановеру, Есену и Лајпцигу заплењени су мобилни телефони, лаптопови и документа.

Истражитељи су до њих дошли захваљујући дојави избеглица који су навели да су осумњичени активно учествовали у Сирији као борци Исламске државе.

У Немачку су дошли са лажним идентитетом као избеглице, преноси Велт.

Они су, како је саопштило јавно тужилаштво Франкфурта на Мајни, осумњичени да су припремали "напад оружјем и експлозивом на јавна места у Немачкој".

У рацијама је учествовало скоро 500 полицајаца.

Према информацијама Билда, могући циљ напада био је Божићни вашар у Есену, који почиње следеће недеље.

То су, како се наводи, открили истражитељи приликом праћења телефонских разговора.

Информацију о наводним планираним нападима пренео је и Хесише рундфунк позивајући се на кругове блиске истрази, мада полиција још није потврдила те наводе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи