Патријарх Кирил: Човечанству се ближи крај, пазите шта радите

Руски патријарх Кирил позвао је политичаре и грађане да се уједине и да не теже ка револуционарним променама јер, како је поручио, мора неко бити слеп па да не примети да се ближе страшни тренуци у историји записани у Откривењу Јовановом, пренели су руски медији.

Патријарх Кирил је у говору одржаном у Саборној цркви у Москви поручио и да многи представници модерне руске интелигенције понављају грешке својих претходника које су, како је навео, увеле земље у катастрофалне револуционарне догађаје почетком 20. века.

Како наводи РТ, патријарх је нагласио да од поступака свих људи зависи када ће тачно наступити крај и позвао људе да схвате какву одговорност имају пред Русијом и читавим човечанством, те да зауставе "кретање ка дну амбиса историје".

Упозорио је да човечанство данас улази у критичан период тока људске цивилизације и да му се ближи крај.

"Морате бити слепи па да не приметите како се ближе страшни тренуци у историји о којима је апостол и јеванђелиста Јован говорио у Откривењу Јовановом", навео је патријарх, преноси Интерфакс.

Данас је погрешно време, упозорио је патријарх Кирил, да се "гађа брод људских страсти јер је већ исувише негативних утицаја присутно у духовним животима људи".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво