Бородавкин: Дипломате нам се извињавају због русофобије

Дипломате бројних земаља, које имају мисије у седишту УН у Женеви и које добијају инструкције својих земаља да подржавају русофобију, на маргинама различитих скупова извињавају се због тог свог става, тврди стални представник Русије при УН и другим међународним организацијама у Женеви Алексеј Бородавкин.

Алексеј Бородавкин је за руску Известију оценио да се русофобија претворила у заразну болест у бројним западним владама и њиховим дипломатским службама, преноси Тас.

"Међу страним дипломатама има много интелигентних људи који су приморани да се ускладе са русофобским инструкцијама из својих престоница. Ипак, они то раде без посебног жара и на маргинама бројних скупова изгледају као да су на губитку и извињавају се", навео је Бородавкин.

Према његовим речима, постоје и они којима је русофобија основни професионални приступ.

"Без обзира на то колико русофоби покушавају, стратешка тежина наше земље у свету је таква да хтели – не хтели морају да разговарају и комуницирају са нама", рекао је руски дипломата.

Указао је на то да Русија има много пријатеља у УН, што потврђује и чињеница да се руски представници често бирају да буду на челу управљачких тела важних међународних форума у Женеви.

"У овој години, Русија је успешно председавала Светском здравственом скупштином и конференцијом о разоружању", закључио је Бородавкин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво