Усвојене препоруке за организацију Конгреса сиријског националног дијалога

Шефови дипломатија Русије, Ирана и Турске, Сергеј Лавров, Џавад Зариф и Мевлут Чавушоглу договорили су се о препорукама за организацију Конгреса сиријског националног дијалога, саопштило је руско Министарство спољних послова.

"Препоруке за сва кључна питања организације Конгреса сиријског националног дијалога су договорене. О овим препорукама биће обавештени председници Русије, Ирана и Турске пред њихов састанак у Сочију 22. новембра", саопштило је министарство, преноси Тас.

Министар спољних послова Турске Чавушоглу рекао је да Русија и Иран разумеју забринутост те државе због Сиријске Демократске унионистичке партије и група снага Националне одбране које Турска види као огранак Радничке партије Курдистана (ПКК) која је у тој земљи забрањена.

"Природно, забринути смо због Демократске унионистичке партије и снага Националне одбране. Рекли смо то нашим партнерима и не само сада (у Анталији) него и на преговорима у Женеви. Све стране, укључујући Русију и Иран, разумеју нашу забринутост по том питању", рекао је Чавушоглу након разговора са руским и иранским колегама, Лавровим и Зарифом.

Како је агенција претходно известила, Лавров је након састанка у Анталији изјавио да су се министри спољних послова Русије, Ирана и Турске договорили о свим кључним проблемима на састанку.

"Окупили смо се да разговарамо о одређеним проблемима у организацији самита, који се одржава 22. новембра у Сочију. Рад је био веома користан, постигли смо договор о свим кључним проблемима", истакао је Лавров.

Шефови генералштабова оружаних снага Русије, Турске и Ирана такође су се састали како би разговарали о зонама деескалације у Сирији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво