Сакашвили се предомислио, спреман да постане премијер Украјине

Некадашњи председник Грузије и бивши гувернер украјинске области Одеса Михаил Сакашвили, који сада води украјински опозициони Покрет нових снага, изјавио је у Кијеву да је спреман, уколико буде потребно, да постане премијер Украјине. Позвао је окупљене да 3. децембра организују "народну смену" председника Украјине Петра Порошенка.

Агенција Тас подсећа да је Сакашвили раније у више наврата тврдио да му није циљ да више обавља било какву функцију у Украјини.

Сакашвили је поручио да је Украјини хитно потребна нова власт, нова влада. "Морамо ту владу да формирамо заједно. Спреман сам да то учиним заједно са вама", нагласио је Сакашвили.

"Спреман сам да преузмем лидерску позицију у овом процесу са вама, спреман сам да станем на чело владе, уколико буде потребно", рекао је Сакашвили на митингу испред украјинске Врховне раде.

Сакашвили је позвао демонстранте окупљене испред Врховне раде да 3. децембра организују "народну смену" председника Украјине Петра Порошенка, преноси Тас.

"Трећег децембра почеће 'народни импичмент'. Пре 3. децембра наставићемо да радимо на ономе што смо започели. Хајде да се организујемо. Путоваћу по целој земљи како бих дизао људе на миран начин", поручио је Сакашвили.

Тас наводи да од 17. октобра демонстранти кампују испред националног парламента, захтевајући усвајање закона којима би посланицима био одузет имунитет, основан трибунал за борбу против корупције, промењено изборно законодавство и у парламенту био смењен Порошенко.

Порошенко је рекао да је прави циљ организатора протеста да дестабилизују ситуацију у Украјини, а државни тужилац те земље Јуриј Луценко оптужио је Сакашвилија и присталице да спремају државни удар и да добијају новац из иностранства.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво