Ценкање око Брегзита – Лондон нуди више новца Бриселу?

Британски министар финансија Филип Хамонд изјавио је да ће изнети предлог Лондона за финансијске трошкове Брегзита на време за следећи састанак Европског савета.

"Изнећемо наш предлог Европској унији на време за Европски савет", рекао је Хамонд за Би-Би-Си, мислећи на састанак Европског савета заказан за 14. и 15. децембар.

Премијерка Британије Тереза Меј наговестила је да ће повећати своју првобитну понуду, процењену на око 20 милијарди евра, што је трећина суме коју Брисел жели за излазак Уједињеног Краљевства из ЕУ.

"Наравно, 'снажно' ћемо преговарати како бисмо добили најбољи могући договор за британске пореске обвезнике", рекао је Хамонд.

Мејова се прошле недеље састала са лидерима ЕУ како би покушала да анимира стагнирале преговоре о томе колико ће Британија платити излазак из ЕУ, у покушају да оствари нов трговински однос до марта 2019, наводи Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи