Либански премијер допутовао у Париз из Саудијске Арабије

Саад eл Харири, премијер Либана, који је пре две недеље поднео оставку на ту функцију приликом посете Саудијској Арабији, допутовао је јутрос у Париз из Ријада.

Либанске телевизијске станице објавиле су снимке на којима се види како Харири излази из аутомобила испред своје куће у Паризу и улази у зграду не обративши се новинарима, преноси АП.

Харири је у Париз стигао у друштву своје супруге Ларе ел Азм, али се на снимку не види ниједно од његових троје деце.

Кабинет француског председника Емануел Макрон саопштио је да се Харири очекује у председничкој палати данас око поднева.

Макрон је најавио да ће Харири бити дочекан "с почастима какве доликују једном премијеру" иако је он објавио да подноси оставку, али Либан његову оставку још није прихватио.

Либански премијер објавио је 4. новембра да подноси оставку у телевизијском обраћању из Саудијске Арабије, што је Либан увело у озбиљну политичку кризу.

Либански председник Мишел Аун одбио је да прихвати његову оставку, оптуживши Саудијце га да држе у притвору против његове воље.

Многи Либанци сматрају да је Харири у Саудијској Арабији био у кућном притвору као део саудијског плана о поткопавању коалиционе владе коју је он оформио са Хезболахом прошле године.

Међутим, Харири је јуче рекао да је у Саудијској Арабији боравио како би се са тамошњим званичнима консултовао о будућности Либана и односа те земље са арапским суседима, одбацивши као "гласине" наводе да је у Ријаду био у притвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво