Судија и гангстер сагласни: Смрт Тота Рине није крај "Коза Ностре"

Смрт најозлоглашенијег мафијаша са Сицилије Салватореа Тота Рине не значи крај "Коза Ностре", али ће та криминална група тешко дозволити да један човек икада поново има такву моћ, сагласни су, с једне стране, главни судија у Палерму Франческо Ло Вои и с друге, бивши члан банде Гаспере Мутоло.

"Крај Рине није крај Коза Ностре", рекао је судија Ло Вои за Ројтерс. Како је додао, оно што остаје да се види је да ли ће чланови "Коза Ностре" тражити директног наследника или нову организациону структуру. С њим је сагласан и Мутоло, који је признао да је задавио око 20 особа.

Мутоло (77) је постао је заштићени сведок почетком деведесетих, када је имао 51 годину, и кључан је сведок у десетинама случајева у вези са мафијом, подсећа британска агенција.

Додаје да је Мутоло делио затворску ћелију са Рином шездесетих, а да је касније био његов телохранитељ од поверења и возач.

Мутоло, који и даље носи фантомку како би сакрио свој идентитет од камера, каже да је осећао сажаљење када је чуо да је преминуо његов некадашњи пријатељ и особа с којом је делио ћелију.

"Био је пријатељ. Помогао ми је. Чак је спасио мој живот. Помало сам га гледао као очинску фигуру", рекао је Мутоло страним новинарима у Риму.

Ринова смрт мало мења у Сицилији, упозорио је Мутоло напомињући да мафија и даље делује у Палерму.

Рина (87), најозлоглашенији мафијаш са Сицилије, који је боловао од рака, јутрос је преминуо, јавили су италијански медији.

Бивши шеф "Коза Ностре" у затвору се налазио од 1993. године, а био је осуђен на 26 доживотних робија.

Верује се да је Рина наложио више од 150 убистава, пренео је раније данас Би-Би-Си.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво