Белгијски суд није одлучио о налогу за хапшење Пуђдамона

Пол Бекерт, адвокат смењеног каталонског лидера Карлеса Пуђдамона, рекао је да белгијски судија није донео одлуку о европском налогу за хапшење Пуђдамона.

Белгијски тужилац захтевао је да се налог спроведе, али ће о случају бити донета одлука следећег месеца, преноси Ројтерс.

"Изнећемо наш случај 4. децембра. Тужилац је затражио спровођење налога за екстрадицију. Ништа није одлучено данас", рекао је Бекерт новинарима испред суда.

Шпански премијер Маријано Рахој изјавио је да ће поштовати сваку одлуку белгијских судова у вези са захтевом Шпаније за изручење Карлеса Пуђдамона и четворице његових министара који се налазе у Бриселу.

Рахој је на маргинама самита ЕУ у Гетеборгу рекао да поштовање независности правосуђа и прихватање судских одлука представља основни принцип ЕУ и да не би била добра идеја да он сада буде доведен у питање.

"Од мене неће чути, без обзира шта се деси, ништа осим поштовања одлука правосудних институција" у случају екстрадиције, рекао је Рахој, преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи