Макрон: Нисам понудио политички егзил Харирију

Француски председник Емануел Макрон објаснио је да његов позив либанском премијеру Сааду eл Харирију, који је пре 11 дана поднео оставку, да посети Француску није понуда за политички егзил.

"Не, не уопште", рекао је Макрон одговарајући на питање новинара у Бону да ли пружа егзил Харирију.

Макрон је изразио наду да ће Либан бити стабилна земља наводећи да би политички избори требало да буду у складу са институционалном владавином, пренео је Ројтерс. 

"Треба нам снажан Либан чији се територијални интегритет поштује. Требају нам лидери који су слободни да праве своје изборе и говоре слободно", рекао је Макрон. 

Претходно је француско председништво саопштило да је Макрон позвао Харирија и његову породицу у Француску. 

Харири и његова породица стићи ће у Француску "наредних дана", навео је Ројтерс позивајући се на извор из Јелисејске палате. 

"Након разговора са саудијским крунским принцом Мохамедом бин Салманом и либанским премијером Саадом eл Хариријем, председник је позвао Саада eл Харирија и његову породицу у Француску", наводи се у саопштењу Јелисејске палате. 

Харири је поднео оставку на месту премијера Либана пре 11 дана у обраћању у снимку емитованом из Саудијске Арабије. 

Либански председник Мишел Аун одбио је да прихвати његову, а раније данас рекао је да Харирија држе у притвору саудијске власти. 

У првом телевизијском интервјуу откако је поднео оставку из Саудијске Арабије, Харири је у недељу рекао да је слободан и поручио да ће се веома брзо вратити у Либан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи