Тимерманс пред посланицима ЕП бранио Малту

Потпредседник Европске комисије Франс Тимерманс стао је у одбрану Малте, коју су бројни посланици Европског парламента оптужили да не само да се не придржава владавине права, већ да је постала "гангстерска" држава. Тимерманс тврди да је анализа ЕК показала да Малта поштује законе који се тичу борбе против прања новца.

Расправа о владавини права на Малти одржана је на пленарној седници Европског парламента, након што су почетком месеца, подстакнути убиством новинарке Дафне Каруане Галиције, посланици у нацрту резолуције довели у питање независност судства и полиције на Малти и изразили забринутост због наводног масовног прања новца у тој чланици ЕУ, преноси Хина.

"Након спроведене анализе, чињенице које су из ње произашле говоре да не постоји забринутост када је у питању поштовање закона од стране Малте који се односе на борбу против прања новца", рекао је Тимерманс, а та његова изјава дочекана је са неверицом и неслагањем великог броја посланика који су тражили строжији надзор Малте.

Тимерманс је оценио да неки "трче пред руду" и брзају са закључцима.

"Нека се истрага у потпуности приведе крају", истакао је Тимерманс и додао да "не треба почети са закључком и потом тражити чињенице које би подржале тај закључак".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи