Си-Ен-Ен: Мигранти у Либији продати на аукцији

Америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен објавила је снимак настао на непознатој локацији у Либији на којем се врши продаја двојице мушкараца, миграната. На снимку се чује како се мушкарци нуде за "800, 900, 1.000, 1.100", а како се наводи, они су продати за 1.200 либијских динара (око 800 долара).

Си-Ен-Ен наводи да је један од мушкараца из Нигерије, а био је "у понуди" у групи "великих јаких момака за рад на фарми", што је потврдио и "аукционар" који је остао иза камере.

Након објављивања снимка Си-Ен-Ен је покушао да утврди његову аутентичност и новинари те телевизије су били сведоци бројних аукција.

"Треба ли некоме неко за копање? Ово је јак мушкарац, он ће копати", каже "аукционар".

Након тога купци дижу руке, почетна цена је обично 500, 550, 600 либијских динара, а обично се продају за неколико минута.

Си-Ен-Ен наводи да сваке године десетине хиљада људи стиже до либијске границе, као и да се ради о избеглицама које желе шансу у Европи.

Многи од њих продали су све што су имали како би финансирали пут преко Либије и прешли Медитеран, међутим, све мање бродова доспева на море, остављајући тако очајне људе у рукама кријумчара.

"Тако кријумчари постају власници, а избеглице робови", пише Си-Ен-Ен.

Снимак који је направио Си-Ен-Ен предат је властима Либије, која је обећала да ће спровести истрагу, а неки званичници те земље наводе да знају за организовано кријумчарење.

број коментара 7 пошаљи коментар
(четвртак, 16. нов 2017, 15:28)
anonymous [нерегистровани]

Da

Treba poslati americke bombardere da to sve sravne sa zemljom kako se tako nesto vise ne bi dogodilo.

(среда, 15. нов 2017, 08:43)
anonymous [нерегистровани]

Istina

Ovo je prava Istina. Dobar komentar.Trebalo bi da ga procitaju ljudi širom sveta pa da malo mucnu glavom. Dusan

(уторак, 14. нов 2017, 22:46)
DDanonymous [нерегистровани]

Je li to onaj CNN koji je pozivao na skidanje Gadafija?

I sta sad kaze CNN,je li stigla americka demokratija u Libiju?Izgleda da jeste.

(уторак, 14. нов 2017, 22:02)
anonymous [нерегистровани]

rekli su da je Gadafi tiranin...

a sta je ovo?Trziste rada?

(уторак, 14. нов 2017, 21:12)
anonymous [нерегистровани]

Nemam reci

Gde su sad natofili i ameriofili da prokomentarisu ovo? Evo sta ostane od zemlje gde Amerika i NATO uvode 'demokratiju'. Toliko o onoj izlizanoj frazi 'koga Rus brani'...Ista sudbina je bila namenjena i Siriji, ali ne dade Rus da se ponovi Libija! Jos samo da dodam, moj deda je kao i mnogi drugi tadasnji Jugosloveni isao na rad u Libiju, zaradio je lepih para i od tih para podigao i odskolovao decu kupi dva stana i kucu. To je bila Libija pod 'diktatorom' Gadafijem. A evo nam slike i prilike Libije pod 'demokratijom'. Bogu za plakati. Nadam se da ce komentar biti objavljen. Hvala

(уторак, 14. нов 2017, 20:54)
anonymous [нерегистровани]

Libija...

...ne tako davno najljepsa i za zivot najsigurnija Africka drzava i ne samo Africka,najljepsa u cijelom Arapskom svijetu ali...zelja za Demokratijom i strani,neobrazovani religijski fanatoci iz islamski drzava,promjenise je a sve je nijemo gledao "cijeli" svijet...i ubistvo Gadafija...a danas,gledaju prodaju robova!

(уторак, 14. нов 2017, 20:20)
Пуковник [нерегистровани]

А ја мислио да ће им бити боље ;-)

Сунце ти љубим, шта уради демократија.