Рохани: Изградићемо све поново, истрага због штете

Председник Ирана Хасан Рохани рекао је да ће његова администрација покренути истрагу због огромне штете на зградама које су изграђене у оквиру државног пројекта на земљотресом погођеном пограничном подручју између Ирака и Ирана. Број жртава порастао на 530.

Рохани је рекао да би требало испитати грешке у изградњи зграда, преноси ИРНА. Он је такође обећао да ће поново изградити погођени регион у најкраћем могућем временском року.

Многе од оштећених зграда изграђене су за време бившег председника Махмуда Ахмадинеџада, подсећа АП.

Земљотрес јачине 7,3 степена погодио је у недељу област на иранско-ирачкој граници, а број жртава је порастао на 530. 

Званичници у тој земљи су обуставили операције спасавања наводећи да су мале шансе за проналазак још преживелих, извештавају државни медији Ирана.

Након удара тог разорног земљотреса јачине 7,3 степена у области код иранско-ирачке границе, преживели, од којих су многи остали без својих домова, борили су се у току ноћи са веома ниским температурама, а сутрадан се поново суочили са немаштином и недостатком хране и воде, преноси АП.

Како је известила новинска агенција Ирна, број умрлих учинио је овај земљотрес најсмртоноснијим у Ирану у последњих десет година.

На хиљаде људи је повређено, а 30.000 домова и читава два села су уништени.

Потрес земљотреса осетио се у неколико иранских провинција, али је највише страдала Керманшах. Више од 300 људи погинуло је само у области Сарпол-е Захаб у тој провинцији која се налази на 15 километара од границе са Ираком.

Како су ирански медији известили, у тој области су испод рушевина у понедељак пронађене и спасене мајка и беба.

Иранска телевизија је навела да је земљотрес причинио значајну штету у појединим селима. Потрес је покренуо и клизишта која су угрозила напоре спасиоца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи