Меј: Заједно ћемо се борити против акција Русије

Британска премијерка Тереза Меј поручила је да ће та земља и њени савезници радити заједно у борби против руских акција које, како се наводи, прете међународном поретку.

"Ми ћемо предузети неопходне кораке да се супротставимо руским активностима", рекла је Тереза Меј, преноси Ројтерс.

Како АП јавља, британска премијерка је у поруци објављеној пред обраћање на банкету у лондонском Ситију, оптужила председника Русије Владимира Путина да "покушава да информације претвори у оружје".

Меј је, како агенција наводи, окривила Путина за анексију Крима, подстицање сукоба у источној Украјини, нарушавање реда у европском ваздушном простору и наводну сајбер-шпијунажу која укључује мешање у изборе, као и хаковање података данског министарства одбране.

"Ви ниподаштавате отпорност наших демократија, трајну привлачност слободних и отворених друштава и посвећеност западних држава алијансама које нас повезују", поручила је Меј Путину и додала да се нада да ће Русија одабрати "другачији пут".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво