Ирска неће претити Британији ветом

Премијер Ирске Лео Варадкар је саопштио да Ирска још неће запретити ветом на преговоре о Брегзиту због недостатка напретка у вези са ирском границом.

"Питање је хипотетичко, не знамо да ли ће Ирска бити једини проблем у децембру. Оно што не желим да урадим у овом тренутку је да претим ултиматумима и ветом", рекао је Вардкар за ирску телевизију РТЕ.

Он каже да је једина ствар коју су успели за 18 месеци откад је почео Брегзит да се у потпуности сложе са 27 држава чланица.

"Од Берлина до Букурешта, сви нас подржавају и то нас ставља у веома јаку позицију", рекао је Варадкар, преноси Ројтерс.

Ирска влада тражила је од Британије да уради још нешто, сем што обећава да се неће вратити "чврста" граница између Ирске и Северне Ирске.

Оне су биле раздвојене војним пунктовима до 1998. године, због насиља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво