Песков: Због нефлексибилности САД није било правог састанка

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да није било разговора у пуном формату између председника Русије и САД Владимира Путина и Доналда Трампа у Вијетнаму због тога што америчкој служби протокола недостаје флексибилност, преноси "Тас".

"Управо тако, ми смо покушали да организујемо одвојени састанак у пуном формату, а тај посао је укључивао протокол и друге канале. Стране покушавају да понуде варијанте, имајући у виду пренатрпане распореде које лидери имају", рекао је Песков, након самита Азијско-пацифичке економске сарадње који је одржан у Вијетнаму, а на чијим се маргинама, према неким најавама, очекивао сусрет двојице лидера.

Песков је подсетио да је прошли састанак Путина и Трампа у јулу на самиту Г20 у Хамбургу одржан у сали коју је изнајмила америчка страна, па је формално до састанка дошло на територији САД.

"Овог пута, америчка страна, упркос напорима нашег тима, нажалост није понудила било какве алтернативе: они су предложили само једно време, које није одговарало руској страни, као и једно место - салу коју је изнајмила америчка страна, иако је овог пута састанак требало да буде организован на руској територији. Американци нису изразили флексибилност и нису понудили алтернативе", навео је Песков.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво