Протест у Паризу због муслиманске молитве на улици

Више од 100 локалних француских посланика покушало је да блокира муслиманску молитву на улици у северном предграђу Париза и позвало владу да забрани оно што сматра неприхватљивим коришћењем јавног простора.

Посланици, предвођени челницом регионалне владе париске регије Валери Пекрес, блокирали су групу од око 200 мушких верника и отпевали националну химну у мултиетничком предграђу Париза, Клишију, преноси регионална телевизија Н1.

"Јавни простор се не може користити на тај начин", рекла је Валери Пекрес на демонстрацијама поред десничарског начелника Клишија, који је попут осталих посланика носио ленту у националним бојама – плавој, белој и црвеној.

Молитве на улици одржавају се сваког петка у Клишију од марта у знак протеста против затварања популарне локалне џамије која је радила у владиној згради.

Бившу џамију којом управља Унија муслиманских удружења Клишија свакодневно је користило од три до пет хиљада муслимана пре него што је уред начелника преузео зграду и претворио је у библиотеку, а од локалних муслимана затражено је да користе оближњу нову џамију површине 1.500 квадратних метара, али многи одбијају да иду у њу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво