Кратак поздрав Трампа и Путина, без састанка у Вијетнаму

Председници Русије и САД, Владимир Путин и Доналд Трамп, поздравили су се на маргинама Азијско пацфичког економског самита (АПЕК) у вијетнамском граду Да Нангу, али њихов разговор није предвиђен – потврђено је и са руске и са америчке стране.

Шефови држава су на церемонији фотографисања стајали један поред другог. Трамп је пришао Путину, који је тамо већ стајао. Два лидера су се поздравила, неколико секунди су се осмехивали и руковали, јавио је Спутњик.

Након завршетка церемоније фотографисања, лидери двеју држава су отишли на пријем.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков касније је изјавио да су се двојица лидера само поздравили на церемонији фотографисања и да нису разговарали на маргинама самита.

Глас Америке је раније јавио да је Бела кућа данас одлучила да стави тачку на спекулације према којима ће се председник Трамп можда састати са Путином на маргинама самита АПЕК.

Обојица председника присуствују самиту и можда ће обавити кратак разговор, али неће бити одвојеног разговора, рекла је прес-секретарка Беле куће, Сара Хакаби Сендерс.

"Што се тиче састанка са Путином, састанак никад није ни био потврђен и неће се ни одржати, због конфликта у распоредима са обе стране", рекла је Сендерс у саопштењу које је послато новинарима.

У изјави се ипак оставља отворена могућност да би двојица лидера могли да имају неформалан разговор док обојица буду присуствовали процедурама самита у Да Нангу.

"Биће на истом месту. Да ли ће налетети један на другог и јавити се? Вероватно и извесно", написала је Хакаби Сендерс.

"Али у смислу планираног, формалног састанка, нема тога у календару и ми не предвиђамо да ће тога бити", навела је портпаролка Беле куће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво