Велика Британија напушта ЕУ 29. марта 2019. у 23 часа

Британска влада објавила је да ће излазак те земље из Европске уније бити обављен 29. марта 2019. у 23 часа по локалном времену.

Министар надлежан за Брегзит Дејвид Дејвис изјавио је да ће те временске одреднице бити унете у амандман нацрта закона о иступању из Уније, који се тренутно саставља у парламенту, јављају британски медији.

"Тај амандман јасно указује да ће Велика Британија напустити Европску унију у 23 сата 29. марта 2019", пише у Дејвисовом саопштењу.

Неки посланици су раније изразили забринутост зато што датум Брегзита није прецизиран у закону.

"Послушали смо јавност и парламент и унели ту промену да бисмо избегли конфузију", наводи се у саопштењу.

Федерација немачких индустрија (БДИ) сматра да Европска унија и Велика Британија неће успети да постигну свеобухватни споразум о будућим економским односима до 29. марта 2019, што је рок за британски излазак из ЕУ, наводи Ројтерс.

Према оцени највеће групације која окупља немачке индустријалце, веома је извесно да ће доћи до такозваног "тврдог" Брегзита.

"Двема странама ће бити потребно мнбого година да комплетирају свеобухватни споразум о трговини и инвестицијама", рекао је за Ројтерс управни директор БДИ Јоахим Ланг.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво