Да ли ће се срести Путин и Трамп?

Бела кућа објавила је да председник САД Доналд Трамп неће одржати одвојени састанак са руским председником Владимиром Путином на маргинама самита Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) у Вијетнаму, док је из Кремља поручено да "ништа још није разјашњено", преноси "Ројтерс".

"У вези са састанком са Путином, тај састанак никада није потврђен и неће бити одржан због преклапања распореда обе стране", рекла је новинарима непосредно пред слетање у вијетнамско летовалиште Дананг портпаролка Беле куће Сара Сандерс.

Сандерсова је, ипак, додала да ће Трамп и Путин "бити на истим месту".

"Хоће ли они налетети један на другог и речи 'здраво'? Свакако је то могуће и вероватно. Али, када је реч о планираном, формалном састанку, нема га у распореду и не очекујемо да ће га бити", поручила је Сандерсова.

Ројтерс преноси да су руске агенције објавиле да је портапарол Кремља Дмитриј Песков рекао да се на евентуалном састанку Путина и Трампа и даље ради.

"Разговори се настављају. Ништа још није разјашњено", рекао је Песков.

Песков је назначио да Москва прима контрадикторне сигнале из САД и додао да ће се Путин са Трампом састати на маргинама самита "на овај или онај начин". 

Трамп: Регион да не буде талац уврнутих фантазија диктатора

Доналд Трамп је наставио на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње с оштрим противљењем нуклеарним амбицијама Северне Кореје, поручивши да будућност региона "не сме да буде талац диктаторових уврнутих фантазија о освајању на силу и нуклеарних уцена", преноси АП.

Агенција наводи да је Трамп, мислећи на севернокорејског вођу Ким Џонг Уна, то поручио у обраћању публици у којој су били извршни директори компанија који учествују у раду самита.

Трамп је подсетио да је почетком недеље у Јужној Кореји позвао земље да се уједине против Северне Кореје.

"Сваки корак који режим Северне Кореје начини у развоју још више наоружања јесте корак који води све већој и већој опасности", рекао је амерички председник.

Шеф Беле куће је такође навео да цивилизовани људи морају да се "окупе заједно" како би протерали терористе и екстремисте из својих друштава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво