Трамп Пјонгјангу: Не искушавајте нас!

Пре него што се запутио у Кину, следећу станицу своје азијске турнеје, амерички председник Доналд Трамп је посету Јужној Кореји завршио обраћањем у Националној скупштини те земље. У фокусу је поново била криза око нуклеарног програма Северне Кореје. Овог пута у оштријем тону, упозорио је Пјонгјанг да не потцењује и не искушава Вашингтон.

Премда је донекле ублажио ратну реторику позвавши Северну Кореју за преговарачки сто и на одустајање од нуклеарног програма, у обраћању јужнокорејском парламенту, Доналд Трамп је поново проговорио у старом маниру.

Нуклеарно оружје које правите не чини вас безбеднијим, већ ваш режим доводи у озбиљну опасност, упозорио је Ким Џонг Уна.

"Надам се да сада, када се обраћам Северној Кореји, говорим у име свих цивилизованих нација: Не потцењујте нас! И не искушавајте нас. Бранићемо заједничку безбедност, наш просперитет и свету слободу. Прошло је време изговора", поручио је Трамп.

Свет неће толерисати режим који прети нуклеарним уништењем: све одговорне нације, укључујући Русију и Кину, морају да удруже снаге и изолују бруталан режим Северне Кореје. Што дуже чекамо, тврди Трамп, опасност постаје већа, а могућности се смањују.

"Северна Кореја није рај какав је замишљао ваш деда. То је пакао који не заслужује ниједна особа. Ипак, упркос злочинима које сте починили против Бога и људи, ми ћемо вам понудити пут ка много бољој будућности", рекао је председник САД.

Због временских услова је отказана посета америчког председника демилитаризованој зони између две Кореје.

Трамп се запутио у Кину где ће у разговорима са кинеским председником Си Ђинпингом инсистирати да Пекинг изврши већи притисак на Северну Кореју, која управо у Кини има економски ослонац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи