Трамп: Отворен сам за сусрет са Ким Џонг Уном

Неки кажу да је моја реторика јака, али погледајте шта се десило уз слабу реторику у последњих 25 година, рекао је председник САД на конференцији за медије са јапанским премијером, коментаришући појачане тензије на Корејском полуострву.

Амерички председник је данас у Токију, после састанка са јапанским премијером Шинзом Абеом, рекао да је прошло време "стратешког стрпљења" са Северном Корејом.

"Неки кажу да је моја реторика јака, али погледајте шта се десило уз слабу реторику у последњих 25 година", рекао је Трамп на заједничкој конференцији за медије током другог дана посете Токију, преноси АП.

Трамп је севернокорејски нуклеарни програм назвао "претњом за цивилизовани свет и међународни мир и стабилност".

АФП преноси да је Абе истакао подршку Јапана политици Вашингтона по питању Северне Кореје.

Абе је најавио да ће Јапан замрзнути средства 35 севернокорејских организација и појединаца у оквиру нових санкција против Пјонгјанга.

Ројтерс преноси да је Абе рекао и да је време да се примени максимални притисак на Северну Кореју и да се сложио са Трампом да би Кина требало да игра већу улогу у убеђивању Пјонгјанга да се одрекне програма наоружања.

Амерички председник је раније рекао да би "сигурно био отворен" за састанак са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном. Трамп је то рекао у интервјуу емитованом у недељу на америчком информативном програму "Пуна мера", одговарајући на питање да ли би се сусрео са Ким Џонг Уном, преноси агенција Јонхап.

"Сусрео бих се са сваким за кога мислим да треба. Не мислим да је то снага или слабост. Мислим да сусрет са људима није лоша ствар. Тако да бих сигурно био отворен за тако нешто", рекао је Трамп.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи