Сеул: Протести за и против Трампове посете

Након посете Јапану, амерички председник Доналд Трамп стиже у Јужну Кореју. Због повећања тензија са Пјонгјангом његова посета изазива различите реакције, па су тако Јужнокорејци протестовали за, али и против Трамповог доласка.

Хиљаде људи окупило се у центру престонице Јужне Кореје како би протестовали против посете председника САД Доналда Трампа.

"Противимо се рату! Преговарајте за мир!", викали су демонстранти у Сеулу, машући балонима и транспарентима на којима је писало "Мир, не рат", преноси АФП.

Многи су критиковали и Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна за то што су повећали ризик од сукоба.

"Трамп и Ким користе тренутно војно одмеравање за политичку корист, док ми Јужнокореjци дрхтимо од страха", рекао је један активиста на бини, преноси АФП.

Мајка чiји је син тренутно на одслужењу обавезног двогодишњег војног рока у јужнокорејској војсци рекла је да јој се срце узнемири кад год Трамп помене Северну Кореју.

У исто време, Трампове присталице су одржале демонстрације којим желе да му пожеле добродошлицу, инсистирајући да Вашингтон постави тактичко нуклеарно наоружање на југу земље, како би се бранили од Северне Кореје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи