Оптужене на аеродрому на којем је убијен Ким Џонг Нам

Индонежанка Сити Аисјах (25) и Вијетнамка Доан Ти Хуонг (28) оптужене за убиство Ким Џонг Нама, полубрата севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, обишле су малезијски аеродром у инвалидским колицима и у пратњи обезбеђања, носећи панцир прслуке и с лисицама на рукама, у оквиру судске посете места где се напад одиграо.

Сити Аисјах (25) и Доан Ти Хуонг (28) оптужене су да су убиле Ким Џонг Нама попрскавши му лице нервним агенсом "Ве Икс" (VX) на аеродрому у Куала Лумпуру 13. фебруара ове године.

Оптужене су доведене на аеродром у оквиру посете судских званичника, предвођене судијом Азмијем Арифином и у пратњи више од 100 полицајаца и десетак новинара током посете чији је циљ да се испитају догађаји који су се одвијали пре, током и након убиства.

Посета аеродрому укључивала је обилазак различитих локација на којима су две жене виђене на снимцима који су приказани на суду раније овог месеца.

То укључује ресторан где је Сити Аисјах виђена како се састала са мушкарцем који није идентификован, тоалетима где су полицијски сведоци рекли да су две жене отишле након напада на Ким Џонг Нама, клинику где је жртва тражила здравствену помоћ и такси станицу где су осумњичене виђене након напада.

Ројтерс преноси да Доан Ти Хуонг деловала као да јој је позлило током посете док је Сити Аисјах бризнула у плач.

За обе жене обезбеђена су инвалидска колица.

Снимци догађаја приказују како Доан Ти Хуонг прилази Киму и прска његово лице, а потом бежи, док се Сити Аисјах не види током напада, али ју је идентификовао полицијски сведок као особу која је побегла у другом правцу.

Снимци такође приказују две жене како одлазе у одвојене тоалете да оперу руке.

Посета аеродрому уследила је у време када је суђење ушло у трећу недељу, а до сада је сведочило 12 сведока.

Како је раније пренето, трагови нервног агенса, који је коришћен за убиство Кима Џонг Нама пронађени су на одећи две жене којима се суди за његово убиство.

Јужна Кореја и САД сматрају да режим севернокорејског лидера стоји иза напада, док је Северна Кореја то демантовала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво