Припадници Исламске државе убили 128 цивила за три недеље

Екстремисти Исламске државе су у Ел Карјатаину убили најмање 128 цивила у току три недеље, пре него што је тај град заузела сиријска војска, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права.

"Цивили су убијени у знак одмазде, под оптужбама да су сарађивали са сиријским снагама безбедности", саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, пренеле су агенције.

Ни сиријска влада, нити медији, за сада нису дали било какав коментар.

Сиријска војска је заузела Ел Карјатаин, у централној провицнији Хомс, у суботу, три недеље пошто је Исламска држава преузела контролу над тим градом. Кад су војници ушли у град, тела погубљених нашли су по улицама.

"Већина џихадиста који су били заузели Ел Карјатаин били су такозвани 'спавачи', потичу из тог града, познају локалне људе и знају ко подржава сиријску владу, а ко је против ње", наводе из Опсерваторије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи