Владајућа коалиција победила на парламентарним изборима у Аргентини

Коалиција десног центра председника Аргентине Маурисија Макрија победила је на парламентарним изборима, саопштила је изборна комисија прве резулате избора одржаних у недељу.

Владајућа коалиција "Cambiemos" (за промене) победила је у 15 од 24 провинције у Аргентини, међу којима у неколико најважнијих области - главном граду Буенос Ајресу, Кордоби, Санте Фе и Мендоси, јавила је агенција Франс прес.

У области Буенос Ајреса која окупља око 40 одсто бирача у земљи, кандидат владајуће коалиције освојио је 42,2 одсто гласова, док је опозиција коју предводи бивша председница Аргентине Кристина Кишнер добила 36,3 одсто гласова.

Према 70 одсто пребројаних гласова, очекује се да ће Кристина Кишнер добити посланичко место у Сенату, горњем дому агентинског парламента.

Бивша председница је иначе омиљена међу сиромашнијим становницима Аргентине због издашних социјалних давања за угрожене, док се владајућа странка залаже више за отворено тржиште.

Парламентарни избори у Аргентини представаљу и рани показатељ политичке снаге председника Маурисија Макрија који планира да се кандидује за други мандат на председничким изборима 2019. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи