Џими Картер би ишао у Северну Кореју у Трампово име

Бивши председник САД Џими Картер (93) рекао је да би био вољан да отпутује у Северну Кореју у име администрације садашњег председника САД Доналда Трампа и покуша да смањи тензије, наводи се на сајту "Њујорк тајмса".

"Ишао бих, да", рекао је Картер за Њујорк тајмс, одговоривши на питање да ли је време за још једну дипломатску мисију и да ли би то учинио за председника Трампа.

Картер је рекао да је причао са Трамповим саветником за националну безбедност, генерал-потпуковником Хербертом Рејмондом Мекмастером, али за сада није добио одобрење.

"Рекао сам му да сам слободан, ако им икад затребам", рекао је Картер за Њујорк тајмс.

Признаје да је уплашен због рата речима између Трампа и севернокорејског лидра Ким Џонг Уна, преноси Ројтерс.

"Желе да сачувају режим. Ми превише прецењујемо утицај Кине на Северну Кореју, а поготово на Кима", рекао је Картер, додавши да није сигуран да је Ким уопште био у Кини, колико је он обавештен.

Картер сматра да би Ким могао да изврши превентивни напад, уколико осети да ће Трамп деловати против њега.

Средином 1990-тих, Картер је путовао у Пјонгјанг, упркос противљењу тадашњег председника Била Клинтона и тада је склопио договор са Кимовим дедом, Ким Ил Сунгом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи