Оштар одговор Израела на гранате из Сирије

У одговору на пројектиле који су грешком пали на израелски део Голанске висоравни, израелска војска напала је мете у Сирији, јављају израелски медији.

Израелска војска је саопштила да, упркос чињеници да су пројектили пали у Израел због преливања сукоба у суседној земљи, било их је толико да је био неопходан оштар израелски одговор.

Исти извори наводе да је примећено пет пројектила како падају на израелску територију на северном подручју Голана, а да су пронађена само четири. Сви су пали на отворено и није било повреда ни штете.

"Израелске одбрамбене снаге неће толерисати ни један покушај да се повреди суверенитет државе Израел и безбедност њених становника и сматра сиријски режим одговорним за оно што се дешава на њеној територији", навела је војска у саопштењу.

У четвртак је израелска војска напала мете у Сирији, када се такође грешком прелила ватра из сукоба на Голану.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху је рекао да Израел неће то толерисати.

"Имамо јасну политику. Напашћемо свакога ко нас нападне, нећемо прихватити преливање. Ако нас нападну, узвратићемо ватру и неће протећи много времена", рекао је Нетанјаху.

Министар одбране Израела Авигдор Либерман најавио је да ће свако кршење суверенитета државе Израел наићи на одлучан одговор.

Либерман је рекао да Израел сматра сиријског председника Башара ел Асада одговорним за све што се догађа на сиријској територији, сугеришући да не би требало тестирати стрпљење Израела и црвене линије.

У понедељак су израелске наге напале противавионску батерију источно од Дамаска након што је испаљена ракета на израелске авионе.

Сиријска војска је упозорила на опасне последице после тог удара, тврдећи да је израелски авион погођен.

Израел настоји да се држо по страни сукоба који годинама бесни у суседној Сирији, али увек одгвора на преливање ватре и више пута су израелске ваздухопловне снаге нападале конвоје оружја наводно намењене с либанском Хезболаху који се у том рату бори на страни Асадових снага.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи