Други дан парламентарних избора у Чешкој

Дводневни парламентарни избори у Чешкој настављени су данас а највише шанси за победу има милијардер и председник покрета АНО (на чешком "да") Андреј Бабиш, познат и као "чешки Трамп", јер анкете указују да анти-европске странке у Чешкој добијају на популарности.

Бабиш је у последњој дебати са ривалом, министром спољних послова Чешке и лидером социјалдемократа Лубомиром Заоралеком, причао о својим антиевропским, антимигрантским ставовима, као и о корупцији.

Упркос томе што је оптужен за превару, у последњој анкети имао је подршку од 25 до 30 одсто гласача, што га ставља далеко испред социјалдемократа, који према анкетама имају око 12,5 одсто подршке, пренео је АФП.

Према резултатима агенције за истраживање јавног мњења "Медиан", Комунистичка партија има подршку око 10,5 одсто грађана, крајње десничкарска странка Слобода и странка Слободна демократија предузетника Томија Окамуре, рођеног у Токију - 9,5 одсто подршке бирача, док Пиратска странка има 8,5 одсто подршке грађана.

Бирачка места су отворена у шест сати јутрос и биће затворена у подне, а резултати се очекују у вечерњим часовима.

Око 10,6 милиона грађана са бирачким правом бира 200 посланика у чешком парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи