"Нападнута" још два члана дипломатског особља САД на Куби

Потврђено је да су још два члана америчког дипломатског особља била "на мети" невидљивих напада на Куби, саопштиле су Сједињене Америчке Државе.

Тиме је укупан број нападнутих чланова дипломатског особља САД у Хавани порастао на 24, што наговештава да је нападнута приближно половина представника америчке владе на Куби, наводи АП.

Портпаролка Стеј департмента Хедер Науерт рекла је да додатни број нападнутих "не значи да је дошло до нових напада".

"Процене су засноване на медицинским прегледима особља које је било угрожено инцидентима раније ове године", навела је Науерт.

Према њеним речима, и даље се верује да је најновији напад изведен крајем августа.

Неименовани амерички званичник раније је рекао за АП да се напад догодио 21. августа.

САД су имале око 50 запослених у амбасади у Хавани све до почетка овог месеца када је, као одговор на наводне нападе, Стејт департмент повукао око 60 одсто особља.

Међу нападнутима су и супруге чланова америчког дипломатског особља, као и више привремено ангажованих који су на смену радили на Куби, наводи америчка агенција.

САД су у августу утврдиле да су запослени у њиховој амбасади у Хавани и њихове породице угрожени необјашњивим, мистериозним инцидентима штетним по здравље.

Америчка администрација је касније саопштила да је установила да је реч о "специфичним нападима", али истражитељи још нису идентификовали оружје нити кривца, док Куба категорично пориче да ишта зна о тим нападима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара