Путин: ЕУ сама покренула сепаратисте у Европи подршком Косову

Председник Русије Владимир Путин рекао је да су државе чланице Европске уније подршком Косову саме покренуле раст сепаратистичких тежњи у Европи.

Сада су се (државе чланице ЕУ) саме нашле на удару, као у случају Каталоније, рекао је Путин, преноси Тас.

"Када је у питању ситуација у Каталонији, видели смо из Европске уније и већег броја држава једногласну осуду оних који подржавају (каталонску) независност. Знате, не могу, а да не приметим нешто у вези са тим – требало је о овоме да размишљате раније", рекао је Путин.

Додао је да је својевремено Европа практично уз добродошлицу прихватила већи број држава, а онда једногласно подржала одвајање Косова, "покрећући сличне процесе у другим регионима Европе, а и у свету".

Руска агенција наводи да је Путин то поручио у говору на завршној пленарној седници Међуанродног дебатног клуба "Валдај".

Путин је рекао да би затварање граница Русије са самопроглашеним републикама на истоку Украјине довело до ситуације сличне оној у Сребреници.

"Док год политичка питања остају нерешена, ове територије не уживају посебан статус и закон о амнестији не постоји, одлука да се затворе границе између Русије и непризнатих република довешће до ситуације сличне оној која је била у Сребреници. Дошло би до крвопролића. Не можемо дозволити да се то догоди", рекао је Путин у Сочију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво