Берлускони подржао референдум о аутономији Ломбардије

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони подржао је необавезујући референдум о аутономији свог родног региона Ломбардије, иако је рекао да није сигуран да он лично може да гласа.

Силвио Берлускони се прикључио председнику локалне владе Ломбардије, Роберту Маронију, како би исказао своју подршку аутономији овог региона, преноси АП.

Ломбардија, као и суседни Венето, гласаће у недељу о већој аутономији.

На питање да ли он сам планира да гласа, Берлускони је рекао да је питао у вези с тим своје адвокате и да још није сигуран у одговор на то питање.

Марони се нада да ће у недељу освојити већину потврдних гласова који би му дали политичку тежину у преговорима са Римом како би добио више овлашћења за Ломбардију, укључујући област безбедности и имиграције, као и већу пореску контролу.

"Ми се надамо да ће овај референдум имати великог успеха", казао је Берлускони.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара