Федерални судија Хаваја блокирао Трампову забрану путовања

Само неколико сати пре данашњег ступања на снагу последње уредбе о забрани путовања у САД за држављане шест муслиманских земаља, федерални судија на Хавајима Дерик Вотсон блокирао је ревидирану уредбу, преноси АП.

Агенција наводи да је Вотсон објаснио потез тврдњом да ова уредба, коју је потписао председник САД Доналд Трамп, садржи "потпуно исте недостатке као и претходна".

АП наводи да се ради о трећем пакету рестрикција на путовања у САД које Трамп спремио, а који су судови у целини или деловима одбацивали.

Најновија забрана објављена је прошлог месеца и њом су обухваћени путници из Чада, Ирана, Либије, Северне Кореје, Сомалије, Сирије и Јемена, као и поједини званичници венецуеланске владе и њихове породице.

Вотсон, којег је на дужност поставио бивши председник САД Барак Обама, поднео је жалбу само на део уредбе који се односи на држављане шест муслиманских земаља, али не и Северне Кореје и Венецуеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи