Кремљ: Ситуација у Кијеву далеко од стабилне

Кремљ пажљиво прати догађаје у Кијеву, где се одржавају протести, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков и указао на недостатак стабилности у Украјини. 

"Пажљиво пратимо тамошње догађаје. Ситуација је далеко од стабилне, то је очигледна чињеница", рекао је Песков новинарима. 

Песков је додао да се руска Централна изборна комисија детаљно изјаснила о могућности учешћа опозиционог лидера Алексеја Наваљног на председничким изборима 2018. у тој земљи тако да, закључио је, нема о чему да се разговара у вези с тим питањем, пренео је Тас

"Став Централне изборне комисије је добро познат, нема о чему да се дискутује", рекао је Песков. 

Неколико хиљада демонстраната протестовало је јуче у Кијеву испред украјинског парламента, а поједини учесници протеста позивали су председника те државе Петра Порошенка да поднесе оставку.

Бивши грузијски председник и бивши гувернер украјинског региона Одеса Михаил Сакашвили, сада вођа Покрета нових снага, оптужио је на протесту Порошенка да је одговоран за "сиромаштво и понижење", преноси АП.

Организатори протеста захтевају измене украјинских закона о изборима, како би охрабрили компетитивност, а поред тога захтевају и успостављање високог суда против корупције.

Како АП оцењује, Сакашвили представља политички изазов за Порошенка који га је поставио за гувернера украјинског региона Одеса, након што је Сакашвили изгубио функцију у Грузији.

Председник је у јулу Сакашвилију одузео држављанство, а он је након тога, прошлог месеца, силом ушао на украјинску територију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво