Оружани обрачуни на северу Мексика, 11 мртвих

У пограничној северној мексичкој држави Тамауилпас дошло је до оружаних сукоба у којима је погинуло најмање 11 особа.

Званичници наводе да је пуцњава у пограничном граду Рејноса и оближњем градићу Рио Браво почела у недељу увече, преноси АП, напомињући да се Рејноса налази преко пута Мекалена у Тексасу и да је поприште жестоких сукоба између фракција картела Мексичког залива.

Наоружани нападачи отели су возила и користили их за блокирање улица, а такође су разбацали искривљене ексере како би избушили гуме других возила и тако себи олакшали бег.

Власти су позвале хеликоптер да подржи копнене патроле у уклањању блокада са путева.

Група од четири нападача убијена је у близини бензинске станице након што су отворили ватру на војну патролу, наводе званичници, док су још три тела нађена на другим локацијама у околини Рио Брава.

Међу жртвама је и мушкарац кога су очигледно убили нападачи након што је са дететом покушао да се склони од пуцњаве у једну кућу на путу ка школи.

Још три особе су убијене у пуцњави у граду Падиља.

У Чијуахуи, још једној северној пограничној држави, како су тужиоци данас саопштили, број погинулих у размени ватри у забаченом планинском месту Уруачи порастао је на седам.

Око 100 полицајаца послато је у то место након пуцњаве до које је дошло у петак, а у којој су се највероватно сукобиле ривалске оружане групе, наводи америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи